Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Najúčinnejšia terapiu pre vašu pleť vďaka modernej technológii

Analýza pleti Foto: Klinika Esthetic

Moderné technológie výrazne pomáhajú aj v dermatológii a vo svete estetickej medicíny.

Bratislava 11. marca (OTS) - Okrem množstva špičkových prístrojov, ktoré denne využívajú lekári, zdravotné sestry a kozmetičky na Klinike Esthetic, disponuje toto súkromné zdravotnícke zariadenie aj najmodernejšou technológiou pre dokonalú analýzu pleti.

Analýza pleti
Foto: Klinika Esthetic
Tak ako každý z nás je jedinečná bytosť, aj naša pleť je jedinečná. To, čo je účinné pre jedného, nemusí účinkovať u iných. Mnohých trápi akné, rozšírené póry, pigmentové škvrny či vrásky, ktorých sa nedokážu dlhodobo zbaviť. „Často sa stretávame s klientkami a klientmi, ktorí k nám prichádzajú doslova zúfalí po tom, ako vyskúšali množstvo krémov, mastí, pílingov a procedúr na zlepšenie stavu ich pleti a nič im nepomohlo,“ hovorí MUDr. Alexandra Novotná, PhD. majiteľka Kliniky Esthetic v Bratislave.


Dôvodom je nesprávne zvolená terapia. Ale ako nájsť tú správnu a účinnú?



Analýza pleti
Foto: Klinika Esthetic
Na Klinike Esthetic s veľkým úspechom používajú prístroj na počítačovú analýzu pleti, ktorý ju dokonale diagnostikuje. Vďaka špeciálnemu programu zistí z fotografie tváre vytvorenej pod UV svetlom, kde presne sa nachádzajú problémové miesta, kde je pleť dehydratovaná, kde je oslabená, kde sa nachádzajú bakteriálne ložiská spôsobujúce akné a pod. „Vďaka modernej technológii, ktorú používame pri vstupnom vyšetrení, je možné exaktne určiť najúčinnejšiu liečbu konkrétneho problému, s ktorým nás klientka navštívi,“ vysvetľuje MUDr. Novotná. „Počítač nám napríklad presne ukáže miesta, na ktorých by sa vplyvom slnečného žiarenia mohli vytvoriť pigmentové škvrny. Keďže o nich vďaka špeciálnej analýze vieme skôr ako sa objavia, môžeme nasadiť účinnú terapiu alebo vybrať niektorú z kozmetických procedúr, ktorá tomu zabráni. Podobne je to s akné. Pomocou programu odhalíme bakteriálne ložiská, ktoré vieme potom cielenou terapiou vyliečiť,“ dodáva.

MUDr. Alexandra Novotná, PhD.
Foto: Klinika Esthetic
Počítačová analýza pleti netrvá viac ako desať minút. Klient alebo klientka príde na kliniku, kde sa im pod UV svetlom odfotí celá tvár. Fotografiu následne zosníma počítač, ktorý vďaka špeciálnemu softwaru pleť komplexne analyzuje. Analýza odhalí reálne, ale aj potenciálne problémové miesta, vďaka čomu dermatológ odporučí najefektívnejšiu terapiu, alebo kombináciu viacerých účinných metód.

Akékoľvek zákroky na pleti je dobré vykonávať v zimnom období. Slnečné žiarenie nie je také intenzívne, aby na ošetrených miestach spôsobilo hyperpigmentáciu, teda tmavé fľaky. Ak máte problém, ktorý vás dlhodobo trápi, využite ponuku Kliniky Esthetic, ktorá do konca marca vykonáva počítačovú analýzu pleti len za 10 eur. Nechajte si urobiť dokonalú diagnostiku včas, aby ste prípadné ošetrenie podstúpili ešte pred letom.