Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Nárast chorobnosti na chrípku sa v Nitrianskom kraji spomalil

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Najviac chorých bolo v skupine nula- až päťročných detí.

Nitra 1. februára (TASR) – Chorobnosť na chrípku v Nitrianskom kraji stúpla aj v uplynulom týždni. Podľa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre však počet chorých stúpol iba mierne. Aj napriek tomu však bolo nutné zatvoriť dve škôlky v Komárňanskom okrese.

Celkovo bolo vo štvrtom kalendárnom týždni hlásených 3913 akútnych respiračných ochorení. Z toho počtu šlo o chrípku v 405 prípadoch. „Predstavuje to nárast chorobnosti na chrípku o 2,3 percenta oproti minulému kalendárnemu týždňu. Z dôvodu zvýšeného výskytu ochorení bol prerušený výchovno-vzdelávací proces v dvoch materských školách v okrese Komárno,“ uviedol RÚVZ v Nitre.

Najviac chorých bolo v skupine nula- až päťročných detí, priebeh ochorení bol komplikovaný u 114 osôb. Z celkového počtu hlásených ochorení bolo 71,1 percenta zápalov prínosových dutín, sedem percent zápalov pľúc a 21,9 percenta zápalov stredného ucha. Ochorenia hlásilo 58 percent praktických lekárov pre deti a dorast a 44 percent lekárov pre dospelých.