Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Do Nemecka priviezli ďalšieho pacienta s ebolou, jeho stav je vážny

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Ide o zdravotníka z Ugandy, ktorý pracoval pre jednu taliansku humanitárnu organizáciu a infikoval sa vírusom eboly v Sierre Leone.

Frankfurt nad Mohanom 3. októbra (TASR) - Zdravotný stav pracovníka humanitárnej organizácie nakazeného ebolou, ktorého v noci na dnes letecky previezli do Nemecka, je veľmi vážny, ale zatiaľ stabilný.

Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na šéflekára Tima Wolfa z frankfurtskej univerzitnej nemocnice.

Podľa jeho slov existuje opodstatnená nádej, že by sa infikovaný muž mohol dostať z ťažkého ochorenia. Treba však počkať na priebeh ochorenia v nasledujúcich dňoch.

V rozpore s prvými informáciami ide o zdravotníka z Ugandy, ktorý pracoval pre jednu taliansku humanitárnu organizáciu a infikoval sa vírusom eboly v Sierre Leone. Vo Wiesbadene o tom informoval hesenský krajinský minister zdravotníctva Stefan Grüttner.

Na Nemecko sa so žiadosťou o pomoc pri liečbe obrátila talianska organizácia, ktorá hradí aj náklady na liečbu hospitalizovaného.

Pacientovi zatiaľ nenasadili žiadne experimentálne preparáty. Poskytujú mu podpornú liečbu s cieľom posilniť kardiovaskulárny systém či uľahčiť dýchanie, pričom sa ošetrujúci personál usiluje o potlačenie sprievodných znakov ochorenia a o neustále dopĺňanie tekutín v jeho organizme.