Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Nemocnica Bory spúšťa predregistráciu pacientov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Ako prvé budú otvorené ambulancie a rádiodiagnostická časť, po nich bude nasledovať jednodňová chirurgia.

Bratislava 2. februára (TASR) - Nemocnica Bory v bratislavskej mestskej časti Lamač spustila od stredy predregistráciu pacientov. Predregistrácia je možná online na webe nemocnice. Informovala o tom komunikačná špecialistka siete nemocníc Svet zdravia a polikliník ProCare Jana Fedáková.

Nemocnica Bory je dokončená na vyše 70 percent a otvoriť ju plánujú v marci 2023. "V okamihu, keď dostaneme povolenie na prevádzku nemocnice a staneme sa poskytovateľom zdravotnej starostlivosti, približne mesiac pred otvorením, budeme vedieť predregistrovaných pacientov osloviť znova, aby doplnili svoje údaje týkajúce sa ich zdravotného stavu. Následne si môžu rezervovať prvé termíny na vyšetrenie," priblížil medicínsky riaditeľ nemocnice Róbert Hill.

Doplnil, že v nemocnici sa plánuje uskutočniť 35.000 hospitalizácií ročne a 350.000 ambulantných vyšetrení. Nemocnica sa bude spúšťať do prevádzky počas deviatich mesiacov v etapách, od menej náročných činností až po tie komplexnejšie.

Ako prvé budú otvorené ambulancie a rádiodiagnostická časť, po nich bude nasledovať jednodňová chirurgia. "S rozbehom rádiodiagnostiky nemocnica zároveň otvorí aj pracovisko radiačnej onkológie. Súčasne so spúšťaním prvých pracovísk sa v nemocnici budú pripravovať i na otvorenie lôžkovej časti, spoločne s oddelením anestéziológie a intenzívnej medicíny," vymenovala Fedáková. Otvorenie gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia je naplánované na máj 2023.

Do nemocnice sa má presťahovať aj Centrum intervenčnej neurorádiológie a endovaskulárnej liečby (CINRE) z polikliniky Medissimo v bratislavskej Petržalke. Následne nemocnica spustí do prevádzky laboratóriá, nemocničnú lekáreň, centrálnu prípravovňu liekov a nakoniec urgentný príjem a pracovisko dialýzy. "Dovtedy pôjde nemocnica v režime prevažne plánovaných výkonov," dodala hovorkyňa.