Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Nová nemocnica na Patrónke sa predražuje

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Štát najnovšie oznámil mená firiem, ktoré spĺňajú podmienky na poradcu pre verejné obstarávanie, za takmer tri milióny eur.

Bratislava 3. februára (TASR) - Novú nemocnicu na bratislavskej Patrónke má postaviť a tridsať rokov prevádzkovať súkromník, ale už teraz podľa denníka SME pribúdajú sumy, ktoré budú musieť zaplatiť daňoví poplatníci. Vlani zaplatil štát poradcovi za štúdiu uskutočniteľnosti 864-tisíc eur. Potom z nej vyplynulo, že hoci nemocnicu bude prevádzkovať súkromník, bude mu musieť štát prispieť 178 miliónmi eur, inak žiadneho záujemcu o výstavbu nenájde.

Teraz ministerstvo zdravotníctva oznámilo mená dvoch firiem, ktoré spĺňajú podmienky na poradcu pre verejné obstarávanie, za takmer tri milióny eur. Pravdepodobnými poradcami ministerstva pri výbere súkromného partnera po finančnej, právnej a technickej stránke budú firmy Ernst & Young a Ružička Csekes. Víťaz dostane 2,7 milióna eur. Firma Ernst & Young už pre ministerstvo zdravotníctva vypracovala spomínanú štúdiu uskutočniteľnosti. Viac informácií prináša denník na piatej strane v článku s názvom "Výdavky na nový špitál rastú".