Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Nemocničné čakárne v Ružomberku zažili preventívno-bezpečnostnú akciu

Na snímke sestrička z Ústrednej vojenskej nemocnice SNP v Ružomberku za asistencie policajta meria tlak pacientke počas preventívnej akcie Bezpečne u lekára v Ružomberku 18. marca 2014. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Policajní preventisti spolu so zdravotníckym personálom upozorňovali pacientov aj prostredníctvom letákov na rôzne bezpečnostné riziká priamo v čakárňach ambulancií i na lôžkových oddeleniach.

Ružomberok 18. marca (TASR) – Ružomberská Ústredná vojenská nemocnica (ÚVN) SNP bola dnes predpoludním dejiskom zaujímavej preventívno-bezpečnostnej akcie. Policajní preventisti spolu so zdravotníckym personálom upozorňovali pacientov aj prostredníctvom letákov na rôzne bezpečnostné riziká priamo v čakárňach ambulancií i na lôžkových oddeleniach.

"Takáto prevencia má nepochybne význam. Hoci sme v tejto nemocnici zatiaľ nezaznamenali prípady krádeží, zamerali sme sa najmä na starších ľudí, ktorí si ľahkovážne ponechávajú osobné veci v čakárňach a môžu sa tak stať obeťami zlodejov," uviedol pre TASR zástupca riaditeľa Odboru poriadkovej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Ružomberku Vladimír Bagi.





Akcia mala premiériu

Na snímke policajtka z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Ružomberku rozdáva pacientke leták.
Foto: TASR/Oliver Ondráš
Hovorca ÚVN Valér Ferko vyzdvihol ústretovosť policajtov pri zorganizovaní tejto preventívnej akcie, ktorá mala premiéru v rámci slovenských zdravotníckych zariadení. "Evidujeme podstatne viac strát ako krádeží. Pacienti si často zabúdajú osobné veci, kabelky s dokladmi či peňaženkami. Kuriozitou bolo, keď si jedna pani zabudla v čakárni tašku plnú kompótov a už ju potom, žiaľ, nenašla," pokračoval.

"Do budúcnosti pripravujeme ďalšie podobné iniciatívy, no až po vyhodnotení tejto akcie, keď zistíme mieru záujmu zo strany širokej verejnosti. Za zmienku určite stojí, že ani jednu zo zainteresovaných strán, našu nemocnicu ani okresné policajné riaditeľstvo, nestála táto, určite užitočná preventívno-bezpečnostná akcia ani cent," dodal hovorca ÚVN.