Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Nemocnica v Liptovskom Mikuláši pokračuje v modernizácii

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ako uviedlo zariadenie, cieľom je zvýšiť komfort a pracovné podmienky pre zdravotníkov a zároveň zlepšiť liečebné procesy.

Liptovský Mikuláš 5. apríla (TASR) – Modernizácia v Liptovskej nemocnici s poliklinikou MUDr. Ivana Stodolu v Liptovskom Mikuláši bude pokračovať. Zariadenie v týchto dňoch získalo nenávratný finančný príspevok vyše 400.000 eur. Nemocnica o tom informuje na sociálnej sieti.

Príspevok z fondov Európskej únie vo výške 404.699 eur poputuje na zníženie dosahu pandémie ochorenia COVID-19 a podporu opatrení na skrátenie času reakcie pri enormnom náraste ochorenia.

Nemocnici schválili aj projekt vo výške 13.000 eur od Nadácie SPP. "Zásluhou nápadu a iniciatívy primára interného oddelenia Martina Škuntu a vedúceho lekára hemodialyzačného strediska Jána Šajgalíka budeme môcť zmodernizovať hemodialyzačné stredisko s pomocou informačno-komunikačných technológií," uvádza nemocnica.

Ako dodalo zariadenie, cieľom je zvýšiť komfort a pracovné podmienky pre zdravotníkov a zároveň zlepšiť liečebné procesy.