Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Nemocnica v Michalovciach získala nové medicínske prístroje

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Konkrétne ide o RTG prístroj, bronchofibroskop, ultrazvuk, ako aj fibroskopickú vežu a kolonoskop.

Michalovce 25. septembra (TASR) - Technologické zázemie michalovskej nemocnice sa rozšírilo v týchto dňoch o nové medicínske prístroje. Ide konkrétne o röntgenologický (RTG) prístroj, bronchofibroskop, ultrazvuk, ako aj fibroskopickú vežu a kolonoskop.

Chirurgicko–traumatologické oddelenie Nemocnice s poliklinikou Štefana Kukuru v Michalovciach získalo nový RTG prístroj na základe toho, že podobný typ zariadenia na tomto pracovisku bol už vyše roka nefunkčný. "Prístroj slúži na diagnostiku komplexného RTG snímkovania," informovala TASR Zuzana Gajdošiková, hovorkyňa spoločnosti Svet zdravia, pod ktorú táto nemocnica spadá.

Ako dodala, nový ultrazvuk sa nachádza na internom oddelení nemocnice, kde sa bude využívať na vyšetrenia brucha a srdcovo-cievneho systému. Okrem spomínaných prístrojov sa medicínska technika zdravotníckeho zariadenia rozšírila podľa Gajdošikovej slov aj o novú fibroskopickú vežu a kolonoskop, ktoré umožnia pohodlnejšie vyšetrenia tráviaceho traktu pacientov.

"Tieto prístroje sú veľmi potrebné, nakoľko v michalovskom regióne je rakovina hrubého čreva a žalúdka druhým špecifickým ochorením po srdcovo-cievnych ochoreniach," vysvetlil námestník pre lekársko–preventívnu starostlivosť michalovskej nemocnice Marián Jenčík.

"Medzi najnovšie prírastky nemocnice patrí aj bronchofibroskop, ktorý sa nachádza na pľúcnom oddelení a slúži na vyšetrenie priedušiek," uzavrela Gajdošiková.

Spoločnosť Svet zdravia, a. s., je prevádzkovateľ ôsmich nemocníc v Košickom, Prešovskom a Trenčianskom kraji so spádovým územím, kde žije 631.000 ľudí. Ide o osem nemocníc v mestách Humenné, Svidník, Spišská Nová Ves, Rožňava, Trebišov, Michalovce, Partizánske a Vranov nad Topľou, v ktorých pracuje približne 4400 zamestnancov.