Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Pacientom v bratislavských nemocniciach sa sviatky snažia spríjemniť

Na snímke Univerzitná nemocnica Bratislava - Nemocnica Ružinov. Foto: TASR/Michal Svítok

V Univerzitnej nemocnici Bratislava pacientom a zamestnancom navodzuje atmosféru sviatočného obdobia vianočná výzdoba, ktorá je v réžii každého oddelenia.

Bratislava 24. decembra (TASR) - Vianočné sviatky by každý rád strávil v prítomnosti svojich blízkych, niektorí však musia aj počas dnešného Štedrého dňa pracovať, iní zase trávia tieto chvíle ako pacienti v nemocniciach. V bratislavských nemocniciach pre deti aj dospelých sa preto chorým snažia atmosféru Vianoc aspoň priblížiť.

"Počas vianočných sviatkov sa snažíme prepustiť do domácej starostlivosti všetky deti, ktorým to zdravotný stav umožňuje. Deti, ktoré musia ostať v nemocnici, napríklad na Klinike detskej hematológie a onkológie, majú pri sebe rodinných príslušníkov, spoločne sa na Štedrý večer navečerajú, dostanú darčeky a snažíme sa im v tomto čase čo najviac priblížiť domácu atmosféru," povedala hovorkyňa Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou Bratislava Dana Kamenická.

V Univerzitnej nemocnici Bratislava pacientom a zamestnancom navodzuje atmosféru sviatočného obdobia vianočná výzdoba, ktorá je v réžii každého oddelenia. Sviatkom sa prispôsobuje aj ponuka jedál. "Večer 24. decembra sa podáva kapustnica a vyprážané rybie filé so zemiakovým šalátom. Pacienti so šetriacou diétou dostávajú rybaciu polievku a zapekané filé so zemiakovou kašou. Nechýbajú oblátky, med a ovocie," doplnila hovorkyňa nemocnice Petra Stano Maťašovská.