Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia SEKCIA: Zdravie

V nemocniciach bude informačná kampaň o inkontinencii

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Na informačných stánkoch bude zdravotná sestra, ktorá bude záujemcom sprostredkovávať informácie o problematike úniku moču a stolice.

Bratislava 29. mája (TASR) - Na Slovensku bude počas týždňa kontinencie prebiehať informačná kampaň, 24. júna sa v nemocniciach v Košiciach, Martine, Banskej Bystrici a Bratislave budú môcť návštevníci stretnúť s informačnými stánkami. V nich budú odborní pracovníci upozorňovať na problematiku a diskutovať s ľuďmi na tému inkontinencie.

Na informačných stánkoch bude zdravotná sestra, ktorá bude záujemcom sprostredkovávať informácie o problematike úniku moču a stolice. Zároveň ponúkne aj informácie o možných postupoch pri riešení problémov s inkontinenciou. Na stánku budú k dispozícii informačné letáky i návody na posilňovanie svalov panvového dna.

Tento rok teda Svetový týždeň kontinencie pripadá na 23. až 29. jún. Základnými posolstvami sú informácie, že únikom moču alebo stolice môže trpieť každý – malé dieťa, muž, žena, senior. Dôvody sú rôzne ako nedostatok hormónu, malý močový mechúr (dieťa), oslabené svaly panvového dna (tehotenstvo, menopauza, obezita), operácia prostaty či vážnejšie ochorenia.