Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia SEKCIA: Zdravie

V Nitre budú bezplatne analyzovať vzorky vody

Na archívnej snímke odborná pracovníčka bezplatne kontroluje vzorku vody, ktorú priniesol jeden z obyvateľov pri príležitosti Svetového dňa vody v priestoroch RÚVZ v Nitre. Foto: TASR Henrich Mišovič

Ako informoval RÚVZ, podujatie je určené pre obyvateľov Nitrianskeho, Šalianskeho a Zlatomoravského okresu.

Nitra 5. marca (TASR) - Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre si aj tento rok pripomenie Svetový deň vody. Vo štvrtok 21. marca dopoludnia bude pre záujemcov vykonávať bezplatné rozbory prinesených vzoriek vody.

Ako informoval RÚVZ, podujatie je určené pre obyvateľov Nitrianskeho, Šalianskeho a Zlatomoravského okresu. "Pôjde o orientačné vyšetrenie prinesených vzoriek vôd N-testom v ukazovateli dusičnany a dusitany. Potrebné je priniesť približne štvrť litra vody v čistej polyetylénovej fľaši prepláchnutej odoberanou vodou so štítkom s údajmi o zdroji vody, z ktorého bola vzorka odobratá," uviedol RÚVZ v Nitre.

Úrad bude v rámci Svetového dňa vody poskytovať záujemcom aj poradenstvo. "Bude sa týkať oblasti zdravotnej bezpečnosti pitnej vody, kvality vody z verejných vodovodov, individuálnych studní a ďalších problémov, ktoré s vodou súvisia" doplnil RÚVZ.