Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia SEKCIA: Zdravie

VIDEO: Opakované testy vyvrátili podozrenie na MERS u muža z Kórey

Na snímke zdravotníci privážajú pacienta s podozrením na ochorenie MERS do Univerzitnej nemocnice v Bratislave 13. júna 2015. Foto: TASR/Miroslav Košírer

Na výsledky čakalo aj 35 ľudí z Kórey, ktorí sú ubytovaní v žilinskom hoteli Fram.

Bratislava 15. júna (TASR) - Výsledky opakovaných testov vzoriek od muža z Kórey vyvrátili podozrenie na prvý prípad ochorenia MERS na Slovensku. "Môžeme potvrdiť, že kontrolné vyšetrenie vzoriek bolo dokončené a výsledky sú negatívne," povedal hovorca ministerstva zdravotníctva Peter Bubla.



Na výsledky čakalo aj 35 ľudí z Kórey, ktorí sú ubytovaní v žilinskom hoteli Fram. Predtým v ňom býval Kórejčan, ktorý je hospitalizovaný v nemocnici na bratislavských Kramároch. "Regionálny hygienik v Žiline zrušil prijaté opatrenia pre hotel a ubytovaných hostí," potvrdil Bubla. Tí tak môžu opustiť Slovensko.



Cudzinec je naďalej hospitalizovaný, zo špeciálnej podtlakovej jednotky SARS ho teraz presunú na infektologické oddelenie v rámci kliniky. "Je stabilizovaný, gastroenterologické problémy už ustúpili, zostali respiračné. Hospitalizujeme ho v samostatnej izbe. Budeme pokračovať v liečbe podľa výsledkov," uviedla pre TASR hovorkyňa nemocnice Petra Stano Maťašovská.



Pacient má podľa doterajších výsledkov bakteriálnu infekciu dýchacích ciest. "Predpokladáme, že v nemocnici zostane ešte niekoľko dní," doplnila Stano Maťašovská.