Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Penta Investments kupuje poľské lekárne Mediq Apteka

Ilustračné foto Foto: TASR

Mediq Apteka prevádzkuje celkovo 190 vlastných lekární a 79 franšízingových pobočiek, pričom jej tržby predstavujú 140 miliónov eur.

Bratislava 8. augusta (TASR) - Investičná skupina Penta Investments kupuje poľské lekárne Mediq Apteka, ktoré prevádzkuje skupina ACP Pharma.

Po uzavretí transakcie bude Penta Investments celkovo prevádzkovať na poľskom trhu zhruba 300 lekární a stane sa druhým najväčším hráčom na tamojšom trhu. "Transakcia podlieha súhlasu protimonopolného úradu a jej výška je 70 miliónov eur," informovala skupina.

Podľa partnera skupiny Eduarda Matáka zlepší akvizícia lekární Mediq pozíciu spoločnosti na poľskom trhu a urýchli jej expanziu. Skupina už totiž v strednej Európe prevádzkuje sieť lekární Dr. Max. "V najbližších mesiacoch sa zameriame na konsolidáciu novorozšírenej siete a širokej ponuky služieb a výhod pre našich zákazníkov," uviedol Maták.

Mediq Apteka prevádzkuje celkovo 190 vlastných lekární a 79 franšízingových pobočiek, pričom jej tržby predstavujú 140 miliónov eur. Sieť Dr. Max vlastní Penta Investments od roku 2005. Celkovo ide o 500 predajní vo viacerých krajinách, z toho 70 v Poľsku. Jej tržby boli vlani 620 miliónov eur.