Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Po komárňanskej nemocnici zakázala návštevy aj zlatomoravská

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Nemocnica v súčasnosti poskytuje zdravotnú starostlivosť štyrom pacientom s potvrdeným ochorením COVID-19 na oddelení dlhodobo chorých.

Zlaté Moravce 8. júla (TASR) – Nemocnice v Nitrianskom kraji reagujú na nárast počtu ochorení COVID-19 zákazom návštev. V piatok ich obmedzila nemocnica v Komárne a v ten istý deň návštevy na svojich oddeleniach zakázala aj nemocnica v Zlatých Moravciach.

Rozhodnutie platí až do odvolania na všetkých oddeleniach. "Pre tento krok sme sa rozhodli z dôvodu nepriaznivého vývoja lokálnej epidemiologickej situácie v súvislosti s ochorením COVID-19 a zvýšenému počtu pozitívnych prípadov v celom kraji. Návštevy budú povolené iba k pacientom, ktorým je poskytovaná paliatívna starostlivosť, k ťažko chorým a zomierajúcim," uviedlo vedenie nemocnice.

Nemocnica v súčasnosti poskytuje zdravotnú starostlivosť štyrom pacientom s potvrdeným ochorením COVID-19 na oddelení dlhodobo chorých. Pozitívnym bol aj jeden z jej zamestnancov. "Situácia je pod kontrolou, opatrenie, ktoré sme prijali, má predovšetkým preventívny charakter," uviedla riaditeľka Nemocnice Agel Zlaté Moravce Nina Horniaková.