Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Počas festivalu EĽRO ošetrili zdravotníci desiatky ľudí

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Počas druhého dňa festivalu bola pre prípad potreby dlhšie v prevádzke aj chirurgická pohotovosť, a to do 19.00 h. V ambulancii však ošetrili len menšie zranenia.

Kežmarok 12. júla (TASR) - Zdravotníci ošetrili počas víkendového (8. - 10.7.) festivalu Európske ľudové remeslo (EĽRO) v Kežmarku desiatky ľudí, vrátane detí. Vyplýva to z vyjadrení zástupcov zdravotníkov.

"Počas troch dní potrebovalo našu pomoc 58 osôb, z toho sedem detí. Charakter ošetrení zväčša nebol závažnejší, išlo najmä o meranie tlaku, glykémie, ošetrenie drobných poranení, popálenín, problémy po uštipnutí hmyzom či vyberanie kliešťa, ošetrenie očí a tráviace ťažkosti. Dvoch pacientov sme odovzdali posádke rýchlej zdravotnej pomoci z dôvodu kolapsu," priblížila námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť kežmarskej nemocnice Veronika Nadžadyová.

Počas druhého dňa festivalu bola pre prípad potreby dlhšie v prevádzke aj chirurgická pohotovosť, a to do 19.00 h. V ambulancii však ošetrili len menšie zranenia.

Kežmarským zdravotníkom pomáhalo počas podujatia aj niekoľko kolegov z neďalekej Levoče, tamojšia nemocnica je súčasťou Spišského klastra. "Ešte pred oficiálnym začiatkom samotného festivalu sme mali prvých záujemcov o poskytnutie zdravotnej starostlivosti z dôvodu nevoľnosti. Počas troch dní sme ošetrovali účastníkov, ale aj niektorých účinkujúcich festivalu," dodáva členka zdravotníckeho tímu nemocnice a námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť levočskej nemocnice Anna Rybková.

Jubilejný 30. ročník tradičného podujatia prilákal pod Tatry takmer 50.000 návštevníkov.