Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia SEKCIA: Zdravie

POĎAKUJ SESTRE pokračuje aj v roku 2015

Foto: Komora pre medicínske právo MEDIUS

Cieľom projektu je aj naďalej komunikácia smerom k pacientom. Jednoduché „Ďakujem“ pozitívne poukáže na krásu a nevyhnutnosť povolania zdravotnej sestry v spoločnosti.

Košice 1. júna (OTS) - Po úspešnom zrealizovaní projektu v roku 2014 sa Komora pre medicínske právo – MEDIUS rozhodla pokračovať druhým ročníkom projektu „Poďakuj sestre 2015“.

Zmysel projektu sme videli aj vďaka ochote sestier dívať sa na svoje povolanie z iného uhla pohľadu, čo potvrdila ich účasť na vzdelávacích aktivitách právno – psychologicko - bioetického charakteru – viac ako 1.200 sestier, ktoré získali vyše 2.000 kreditov.

Rozhodnutie pokračovať v projekte bolo spôsobené aj ochotou pacientov ďakovať sestrám – viac ako 347 poďakovaní konkrétnym sestrám.
Tento pozitívny náboj, ktorý v sebe projekt nesie, bol pre nás silnou motiváciou a záväzkom pokračovať.

Cieľom ročníka „Poďakuj sestre 2015“ bude aj naďalej komunikácia smerom k pacientom. Jednoduché „Ďakujem“ pozitívne poukáže na krásu a nevyhnutnosť tohto povolania v spoločnosti.

Prirodzenou súčasťou projektu bude naďalej zvyšovanie právneho povedomia sestier a pôrodných asistentiek formou prezenčného a vynoveného e-learningového vzdelávania.

Projekt na rok 2015 je môžné zrealizovať aj vďaka finančnému grantu spoločnosti Johnson & Johnson, s.r.o., ktorej finančná podpora nemalou mierou prispela k úspešnej realizácií predchádzajúceho ročníka.

Odborným partnerom bude aj tento rok Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek, vďaka ktorej sestry a pôrodné asistentky získajú za úspešné absolvovanie e-learningového a prezenčného vzdelávania kredity, ktoré sú súčasťou ich neustáleho vzdelávania.

Na projekte budú tento rok taktiež participovať partneri z oblasti poskytovania zdravotnej starostlivosti, kde sa bude realizovať prezenčné vzdelávanie a samotná komunikácia s pacientom. Patrí sem Nemocnica-Šaca a.s., 1. súkromná nemocnica, Liptovská nemocnica MUDr. Ivana Stodolu Liptovský Mikuláš a sieť nemocníc Svet zdravia a.s..
Ďalšími partnermi sú h&h PARTNERS, advokátska kancelária, s.r.o. a mediálnymi partnermi NUBIUM, s.r.o. a Lekárnicke listy.

Bližšie informácie k projektu nájdete na stránke www.podakujsestre.sk a na stránke www.e-medius.sk.