Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Poisťovne preplatia liečebný kúpeľný pobyt po prekonaní COVID – 19

Poisťovne po novom preplatia liečebný kúpeľný pobyt po prekonaní COVID – 19 Foto: Ensana Health Spa Hotels

Pacienti s pretrvávajúcimi zdravotnými následkami po prekonaní ochorenia COVID – 19 môžu po novom žiadať o preplatenie liečebného pobytu v kúpeľoch.

Piešťany 7. mája (OTS) - V nadväznosti na druhú vlnu pandémie COVID – 19 došlo k doplneniu Zákona o zdravotnej starostlivosti, ktoré vstúpilo do platnosti v polovici apríla tohto roku. Jeho súčasťou je Indikačný zoznam diagnóz, na základe ktorých je možné uchádzať sa o doplnkovú zdravotnú starostlivosť formou kúpeľnej liečby. Poistenci s pretrvávajúcimi následkami po prekonaní COVID – 19 tak môžu žiadať o liečebný kúpeľný pobyt hradený zo zdrojov verejného zdravotníctva.


Zdroj: Ensana Health Spa Hotels

Nielen klimatické kúpele
Mnohí pacienti sa domnievajú, že sa ich legislatívna zmena týka iba v prípade pretrvávajúcich následkov respiračného charakteru. Do Indikačného zoznamu však pribudli aj neurologické a nervovo – svalové ťažkosti a ochorenia pohybového aparátu, ktoré súvisia s prekonaním infekcie a limitujú pacientov vo vykonávaní bežných denných aktivít.

Tým sa rozširuje spektrum kúpeľných zariadení, ktoré sa postarajú o pacientov s takzvaným postcovidovým syndrómom. Rozšírenie indikačného zoznamu umožňuje absolvovanie liečebného kúpeľného pobytu, ktorý preplatí poisťovňa aj v svetoznámych Slovenských liečebných kúpeľoch Piešťany, ktoré sú členom siete Ensana Health Spa Hotels.

Takýto kúpeľný pobyt môže indikovať obvodný lekár, ortopéd alebo neurológ. Pre pacientov sa tým rozširujú možnosti a dostupnosť rehabilitácie po prekonaní Covidu aj o zariadenia, ktoré nemajú štatút klimatických kúpeľov.

Piešťanský Kúpeľný ostrov je pripravený!
Kúpele Piešťany privítajú žiadateľov o liečebný kúpeľný pobyt s takzvaným postcovidovým syndrómom odzrkadľujúcim sa najmä na pohybovom a nervovom aparáte. Na základe rozšírenej indikácie a vstupnej prehliadky u kúpeľného lekára bude pacientom zostavený liečebný kúpeľný pobyt zohľadňujúci diagnózu a následky prekonanej infekcie.


Zdroj: Ensana Health Spa Hotels

Kúpeľný ostrov a sieť ubytovacích zariadení Ensana Health Spa Hotels je tu pre všetkých, ktorým poisťovňa žiadosť o liečebný kúpeľný pobyt schváli najneskôr do 12 mesiacov po prekonaní infekcie novým Corona vírusom. Piešťanská termálna voda a jedinečné sírne bahno v kombinácii s profesionálnym prístupom personálu a prekrásnym prostredím Kúpeľného ostrova nezostane nič dlžné svojej vynikajúcej povesti.

Hoci ide o jedny z kúpeľov s najbohatšou históriou na Slovensku i v strednej Európe, nachádzajú svoje uplatnenie aj pri liečbe následkov novovzniknutých ochorení a ich následkov. To svedčí o širokospektrálnosti vzácnych prírodných zdrojov prameniacich priamo pod piešťanským Kúpeľným ostrovom.

Kúpele Piešťany zároveň garantujú prísne dodržanie všetkých opatrení proti ďalšiemu šíreniu pandémie a zaručujú svojim klientom maximálnu bezpečnosť.