Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Popradskí hokejisti a fanúšikovia potešili detských pacientov

Na snímke zástupcovia popradského fanklubu i samotní hokejisti z HK Poprad odovzdávajú hračky chorým deťom na detskom oddelení nemocnice.F Foto: TASR/Nemocnica Poprad a.s.

Počas zápasu HK Poprad - HC Košice nahádzali na ľad fanúšikovia obrovské množstvo plyšových hračiek. Takýmto spôsobom sa podarilo vyzbierať spolu 32 vriec plyšákov.

Poprad 23. decembra (TASR) - Vianočné prekvapenie v podobe návštevy a plyšových darčekov pripravili pre detských pacientov Nemocnice Poprad, a. s., popradskí hokejisti.

„V sobotu (21. 12.) navštívili detské oddelenie, kde okrem dobrej nálady priniesli aj plyšové hračky, ktoré vyzbierali počas druhého ročníka charitatívnej akcie Vyčarujme deťom vianočný úsmev,“ informovala hovorkyňa nemocnice Sylvia Galajda. 

Počas zápasu HK Poprad - HC Košice, ktorý sa hral na Mikuláša, po skončení prvej tretiny nahádzali na ľad fanúšikovia obrovské množstvo plyšových hračiek. Takýmto spôsobom sa podarilo vyzbierať spolu 32 vriec plyšákov, čo je o sedem viac ako minulý rok.

„Do popradskej nemocnice priniesli hračky pre choré deti hokejisti spoločne s fanúšikmi z Fanklubu HK Poprad. Deťom, ktoré prežijú vianočné chvíľky na nemocničnom lôžku, vyčarovali vianočný úsmev Samuel Takáč, Martin Belluš, Mário Kurali, Dušan Sidor, Marek Nagy, Samuel Mlynarovič a Tomáš Sýkora,“ zdôraznila Galajda.

Cieľom iniciatívy fanúšikov a klubu HK Poprad je vytvorenie tradície po vzore zo Severnej Ameriky, kde sa počas zápasov pravidelne hádžu na ľad plyšové hračky určené nielen chorým deťom. Na budúci rok preto prídu hokejisti HK Poprad znova obdarovať deti ležiace na detskom oddelení popradskej nemocnice.