Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia SEKCIA: Zdravie

PRAVDA: Kam za operáciou? Pacienti majú svoj rebríček

Foto: Logo Pravda

Informuje o tom denník Pravda.

Bratislava 24. septembra (TASR) - Denník PRAVDA na základe údajov od zdravotných poisťovní pri ortopedických a očných operáciách zostavil rebríček najžiadanejších nemocníc. Na prvých priečkach sa okrem najväčších nemocníc v Bratislave, Košiciach a v Banskej Bystrici umiestnili i menšie, medzi nimi vojenská nemocnica v Ružomberku a Fakultná nemocnica v Trenčíne.

Na operácie bedrových kĺbov a kolien chodia pacienti najviac do Fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici, Univerzitných nemocníc v Bratislave a v Košiciach a do vojenskej nemocnice v Ružomberku. Kým v minulosti sa na operácie očí chodilo najviac do Banskej Bystrice, teraz vedie Fakultná nemocnica v Trenčíne.

Tí pacienti, ktorí si vybrali zariadenie, kde chcú podstúpiť zákrok, sú dnes v jednom poradovníku spolu s pacientmi, ktorým nemocnicu navrhla zdravotná poisťovňa. Ministerstvo zdravotníctva plánuje dobrovoľne čakajúcich od ostatných oddeliť. Rebríček najžiadanejších nemocníc uverejnil denník na prvej a tretej strane v článku s názvom "Kam za operáciou? Pacienti majú svoj rebríček".