Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Predĺžili tender na projekt OnkoAsist za takmer 11 miliónov eur

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Projekt má tiež zjednodušiť prácu lekára pri zobrazovaní relevantných údajov a následnom vyhodnotení a stanovení správnej liečby.

Bratislava 30. januára (TASR) - Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) predĺžilo lehotu na predkladanie ponúk do súťaže na projekt OnkoAsist do polovice marca. Ponuky by sa mali v rovnaký deň aj otvárať. Pôvodný termín bol 17. februára. Vyplýva to z oznámenia zverejneného vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO). Projekt má zlepšiť manažment pacientov s rakovinou.

Jeho odhadovaná hodnota je takmer 11 miliónov eur bez DPH. Má sa ním zabezpečiť funkčný systém na účel manažmentu cesty onkologického pacienta od príznakov k suspekcii, od suspekcie k diagnóze a následne k začatiu a priebehu liečby od suspekcie vrátane skríningu u zdravých ľudí.

Projekt má tiež zjednodušiť prácu lekára pri zobrazovaní relevantných údajov a následnom vyhodnotení a stanovení správnej liečby. Má okrem iného zrýchliť vývoj a obsah lekárskych vedomostí pri diagnostike a liečbe, ale aj poskytnúť ucelený prehľad dostupných a relevantných údajov o pacientovi.

Ministerstvo zdravotníctva v januári poslalo do NCZI krízový manažment. Ten mal identifikovať dôvody meškania viacerých kľúčových projektov, jedným z nich bol aj OnkoAsist.