Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Projekt na zvyšovanie prestíže sestier v spoločnosti

Foto: Medius

Komora pre medicínske právo – MEDIUS v týchto dňoch pripravuje spustenie, zahájenie komplexného vzdelávaco-komunikačného projektu.

Košice 4. marca (OTS) - Komora pre medicínske právo – MEDIUS v týchto dňoch pripravuje spustenie, zahájenie komplexného vzdelávaco-komunikačného projektu „Zvyšovanie prestíže sestier v spoločnosti a podpora ich právneho povedomia v zdravotníckej praxi“. Projekt je zameraný na zvýšenie právneho povedomia sestier a pôrodných asistentiek o ich právach a povinnostiach pri výkone povolania (právne, bioetické a psychologické aspekty ich povolania), poradenstvo sestrám vo veci výkonu ich povolania a zvýšenie prestíže sestier a ich postavenia v spoločnosti.

Foto: Medius
Tento projekt môže Komora pre medicínske právo – MEDIUS realizovať vďaka grantu zo spoločnosti Johnson & Johnson, s.r.o.

Projekt je vyskladaný z viacerých aktivít, ktoré by sa mali realizovať v spolupráci s partnermi z oblasti poskytovania zdravotnej starostlivosti, medzi ktorých patrí Nemocnica-Šaca a.s., 1. súkromná nemocnica, Nemocnica Poprad a Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina. Medzi ďalších partnerov, ktorí spolupracujú v rámci projektu patrí Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek, Stredná zdravotnícka škola sv. Alžbety v Košiciach, h&h PARTNERS, advokátska kancelária, s.r.o., ktorá poskytne odborné poradenstvo v rámci právnej poradne a NUBIUM, s.r.o. ako mediálny partner.

Myšlienka projektu predpokladá zapojenie čo najväčšieho počtu poskytovateľov ústavnej zdravotnej starostlivosti, čo by zabezpečilo zainteresovanie aj samotnej pacientskej verejnosti.

Projekt má dve základné časti:
- Aktivity zamerané na verejnosť:
komunikácia o dôležitosti a hodnote povolania sestry, zvýraznenie podstatných pozitívnych emotívnych aspektov ich práce, zvýšenie povedomia spoločnosti o dôležitosti tohoto povolania, motivácia vyjadriť vďačnosť sestrám, zvýšenie atraktívnosti a spoločenského uznania tohoto povolania
- Aktivity zamerané na sestry:
vzdelávacie aktivity v spolupráci so SKSaPA (prezenčné, dištančné vzdelávanie prostredníctvom webinárov a elearningu), online právne poradenstvo sestrám.

Sestry a pôrodné asistentky môžu za úspešné absolvovanie elearningového vzdelávania a prezenčného vzdelávania získať kredity v rámci Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek.

Bližšie informácie k projektu nájdete na stránke www.podakujsestre.sk a na stránke www.medius.sk

Projekt bude realizovaný v období od januára 2014 do decembra 2014.