Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Projekt Poďakuj sestre bude pokračovať aj v tomto roku

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Vzdelávací projekt odštartoval v roku 2014.


Bratislava 11. júna (TASR) - Projekt vzdelávania sestier v oblasti ich právneho povedomia, v rámci ktorého im môžu pacienti vyjadriť aj svoju vďaku, Poďakuj sestre bude pokračovať aj v tomto roku. "Po 18 mesiacoch realizácie projektu sme jeho zmysel videli aj vďaka ochote sestier dívať sa na svoje povolanie z iného uhla pohľadu," povedal riaditeľ Komory pre medicínske právo – MEDIUS Ján Ivo Bero.

Vzdelávací projekt Poďakuj sestre odštartoval v roku 2014, pričom e-learningové kurzy či osobné prezentácie na témy informovaný súhlas, etika v povolaní, právna zodpovednosť a postavenie sestry a pôrodnej asistentky v procese poskytovania zdravotnej starostlivosti absolvovali už stovky sestier a pôrodných asistentiek. Zdravotným sestrám tiež prejavilo vďaku vyše 300 pacientov.

Odborným partnerom je aj tento rok Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek, vďaka ktorej sestry za absolvovanie vzdelávania získajú kredity. "Sestry budú mať takto viac vedomostí z oblasti biomedicínskeho práva, etiky, možno aj psychológie, budú sebavedomejšie pri kontakte s pacientom, budú vedieť, kde sú hranice ich možností a kompetencií. Tak si myslím, že aj pacient to bude cítiť v komunikácii so sestrou," povedala prezidentka komory Iveta Lazorová.