Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Relácia Moja diagnóza poďakuje tým, ktorí pomohli zvládnuť pandémiu

Snímka z natáčania. Foto: RTVS

Úvodný diel dokumentu je viazaný na Bratislavský kraj a prezentuje úspešnú lokalizáciu, diagnostiku a izoláciu vírusu.

Bratislava 10. júna (TASR) - RTVS uvedie na obrazovkách Dvojky trojdielny špeciál relácie Moja diagnóza - Nový koronavírus na Slovensku, v ktorom sa diváci zoznámia s príbehmi ľudí stojacimi za úspešným zvládnutím pandémie nového koronavírusu na Slovensku. Priblížil to dramaturg RTVS Robert Valovič. Prvú časť Dvojka odvysiela v piatok (12. 6.) o 20.10 h.

Úvodný diel dokumentu je viazaný na Bratislavský kraj a prezentuje úspešnú lokalizáciu, diagnostiku a izoláciu vírusu. Predstavia sa v ňom aj vedci a výskumníci z Biomedicínskeho centra Slovenskej akadémie vied a Vedeckého parku Univerzity Komenského, ktorí vyvinuli diagnostický test.

Druhý diel zavedie divákov do Banskobystrického kraja a cez príbeh pacienta ohrozeného ochorením COVID-19 zachytáva boj o jeho vyliečenie, prácu jeho lekárky a tímu odborníkov vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta.

Posledná časť trojdielneho špeciálneho vydania relácie predstaví príbehy z východného Slovenska a konštrukciu slovenského prístroja na podpornú pľúcnu ventiláciu pacientov. O svoj pohľad sa podelí aj prezident Slovenskej spoločnosti infektológov a pracovník Kliniky infektológie a cestovnej medicíny v Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura v Košiciach Pavol Jarčuška.