Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia SEKCIA: Zdravie

S Unionom môžete udržiavať svoje telo vo forme aj počas pandémie

Foto:

Slovensko je už dlhé týždne vo výnimočnej situácii.

Bratislava 30. apríla (OTS) - Karanténa a dlhé týždne s obmedzenými možnosťami na pohyb a šport majú významný negatívny vplyv na našu kondíciu. Union zdravotná poisťovňa a Lea Grančič z Move Academy sa preto spojili, aby priniesli spôsob, ako sa doma postarať o svoje fyzické zdravie aj počas týchto ťažkých chvíľ, ktoré sú spojené s rôznymi obmedzeniami spôsobené pandémiou.

V skupine Union MoveON na facebooku prebiehajú pravidelné online cvičenia pod vedením profesionálky s 20 ročnou praxou, sú tam návody na správnu techniku cvičenia, diskusie s odborníkmi týkajúce sa zdravia, recepty na zdravé a výživné jedlá, ako aj množstvo iných rád, ako sa vysporiadať s karanténou a zároveň ostať fit.

„Snažíme sa meniť životy k lepšiemu a to najmä v tejto ťažkej dobe. Práve počas týchto obmedzených možností na športovanie chceme ľuďom prostredníctvom skupiny Union MoveON pomôcť ako sa aj doma počas karantény postarať o svoje telo a zdravie,“ povedala Elena Májeková, členka predstavenstva Union zdravotnej poisťovne. Ako ďalej doplnila, pridať sa do skupiny môže úplne každý, kto sa chce udržať v dobrej fyzickej kondícii a zdravo žiť.

Union zdravotná poisťovňa navyše nedávno priniesla v spolupráci s uznávaným psychológom Robertom Krausem aj sériu videí, ktoré sú zamerané na ochranu duševného zdravia. Videá sa venujú témam ako práca z domu, vzťahom, významu fyzickej aktivity pre naše zdravie, relaxácii, rodičom a deťom v izolácii, či sociálnej izolácii.