Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Šéfka piešťanskej nemocnice sa odvolala voči rozhodnutiu o jej zápise

Ilustračné foto CT prístroja Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Okresný úrad týmto rozhodnutím vyhovel protestu prokurátora Generálnej prokuratúry SR. Štatutárnym zástupcom podľa tohto rozhodnutia je predchádzajúci riaditeľ Róbert Mamrilla.

Piešťany 19. júna (TASR) – Riaditeľka piešťanskej Nemocnice Alexandra Wintera Mária Domčeková sa odvolala voči uzneseniu odboru opravných prostriedkov Okresného úradu (OkÚ) v Trnave vo veci jej zápisu ako štatutárneho zástupcu inštitúcie. OkÚ týmto rozhodnutím vyhovel protestu prokurátora Generálnej prokuratúry SR. Štatutárnym zástupcom podľa tohto rozhodnutia je predchádzajúci riaditeľ Róbert Mamrilla.

"Podľa môjho názoru protest prokurátora i samotné rozhodnutie okresného úradu nemá oporu v zákone, a to z dôvodov podrobne uvedených v mojom odvolaní," uviedla Domčeková pre TASR. Bližšie svoje odvolanie nešpecifikovala. Odvolacím orgánom je pre tento prípad Ministerstvo vnútra SR.

Protest prokurátora sa týkal zápisu riaditeľky nemocnice do registra neziskových organizácií. Stalo sa tak podľa prokuratúry protiprávne, lebo správna rada, ktorá Domčekovú za riaditeľku zvolila, bola nesprávne vytvorená. Namiesto piatich členov mala šesť, z toho štyroch za ministerstvo zdravotníctva, ktorí hlasovali za Domčekovú. Tá riadila nemocnicu v čase medializovaného predraženého nákupu CT prístroja, pre ktorý odišli zo svojich postov ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská, šéfka dozornej rady špitálu, podpredsedníčka NR SR Renáta Zmajkovičová a šéf parlamentu Pavol Paška (všetci Smer-SD).