Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Študenti UMB venovali finančný dar Onkologickej klinike SZU

Peniaze sa rozhodli študenti odovzdať práve onkológii. Ako sa vyjadrili, spolucítia so statočnými ľuďmi, ktorí vytrvalo, dennodenne bojujú so zákernou chorobou.

Banská Bystrica 19. decembra (TASR) - Študenti Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov banskobystrickej Univerzity Mateja Bela (UMB) venovali výťažok z tomboly vyzbieraný počas tohoročných beánií Onkologickej klinike Slovenskej zdravotníckej univerzity (SZU) pri Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) F.D. Roosevelta v Banskej Bystrici. Dar zástupcovia študentov osobne odovzdali do rúk prednostu kliniky Vladimíra Maleca. "Darované prostriedky použijú na drobné dovybavenie kliniky, ktoré pacientom uľahčí obdobie počas hospitalizácie," uviedla pre TASR Ružena Maťašeje z referátu internej a externej komunikácie nemocnice.

Priblížila, že beánie, počas ktorých slávnostne privítali študentov prvého ročníka fakulty, sa uskutočnili 22. novembra s názvom Tajomné beánie. Súčasťou programu bola aj benefičná tombola. Sponzori a partneri podujatia venovali do tomboly vyše 80 vecných cien. Beánie niesli názov "tajomné", keďže sa ich účastníci maskovali škraboškami, a aj preto, že ešte nebolo verejne známe, komu budú vyzbierané prostriedky poskytnuté.

Ako Maťašeje pokračovala, je tradíciou, že finančné prostriedky vyzbierané z predaja tombolových lístkov venujú študenti každoročne na charitatívne účely. Tento rok zhromaždená suma 410 eur putovala na skvalitnenie poskytovania zdravotnej starostlivosti pre dospelých onkologických pacientov vo FNsP.

"Chceli sme ísť príkladom a ukázať mladým ľuďom, že pomáhať a venovať sa dobročinnosti môže každý a nezáleží na tom, či vlastníte veľkú spoločnosť, alebo ste študent. Pretože v konečnom dôsledku záleží len na ochote a odhodlaní pomôcť," povedal za organizačný tím Adam Augustín. Peniaze sa rozhodli študenti odovzdať práve onkológii. Ako sa vyjadrili, spolucítia so statočnými ľuďmi, ktorí vytrvalo, dennodenne bojujú so zákernou chorobou.