Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia SEKCIA: Zdravie

V Trnave začali budovať nové psycho-sociálne centrum

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Nevyužívané priestory v zdravotníckom zariadení, ktoré vzniklo v bývalom internáte Strednej priemyselnej školy technickej, aktuálne prechádzajú rozsiahlou rekonštrukciou a rozširovaním.

Trnava 5. februára (TASR) - Psychologická a psychiatrická ambulancia spolu s psychiatrickým stacionárom budú súčasťou nového psycho-sociálneho centra, ktoré buduje Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v novoetablovanom zdravotníckom zariadení Zdravá župa na Študentskej 16 v Trnave. Termín ukončenia stavebných prác je stanovený na jeseň 2024. Informoval o tom TTSK.

"Potreba zdravotnej starostlivosti v oblasti duševného zdravia neustále narastá. Čoraz viac ľudí vyhľadáva pomoc psychológov či psychiatrov a tento dopyt vnímame aj v Trnavskom kraji. Rozhodli sme sa preto vybudovať nové centrum, stavebné práce na objekte sa začali v januári, z rozpočtu sme naň vyčlenili 800.000 eur," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič. Službu centra rozšíri aj sociálne poradenstvo.

Nevyužívané priestory v zdravotníckom zariadení, ktoré vzniklo v bývalom internáte Strednej priemyselnej školy technickej, aktuálne prechádzajú rozsiahlou rekonštrukciou a rozširovaním. Modernizácia zahŕňa adaptáciu priestorov, výmenu okien, podláh a ďalšieho vybavenia. Obnovou prejde aj strecha objektu, fasáda a vonkajší areál. Súčasťou budú aj priestory pre administratívu.