Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Univerzitná nemocnica Bratislava: Najväčšou hodnotou je náš personál

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Vďaka stratégii sa krízovému štábu zdravotníckeho zariadenia zatiaľ darí otvárať ďalšie lôžka pre pozitívnych pacientov.

Bratislava 30. decembra (TASR) - Najväčšou hodnotou Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) je jej personál, najmä pracovníci, ktorí denne riskujú svoje zdravie, aby sa postarali o pacientov infikovaných novým koronavírusom. Pre TASR to v bilancii končiaceho sa roka povedala hovorkyňa najväčšej nemocnice na Slovensku Eva Kliská.

"Tento rok bol samozrejme mimoriadne náročný predovšetkým pre všetkých zdravotníkov, najmä tých, ktorí prichádzajú do kontaktu s pacientmi s ochorením COVID-19. Veľmi náročné je samozrejme aj manažovanie samotnej koronakrízy v našej nemocnici," komentovala Kliská.

Poukázala na to, že UNB ako najväčšia nemocnica na Slovensku pozostáva z piatich nemocníc a vo všetkých už má vytvorené červené zóny, v ktorých sa nachádzajú pacienti s novým koronavírusom, ktorých má práve UNB spomedzi všetkých nemocníc najviac.

Poznamenala, že vďaka stratégii sa krízovému štábu zdravotníckeho zariadenia zatiaľ darí otvárať ďalšie lôžka pre pozitívnych pacientov. "Aj keď máme stále priestor tieto lôžka rozširovať, personálne kapacity sú obmedzené a personál, ktorý sa o týchto pacientov stará, je skutočne veľmi vyčerpaný," dodala.

O nejakých plánoch do budúceho roka sa podľa Kliskej nateraz nedá úplne hovoriť. Všetko bude záležať od vývoja epidemiologickej situácie," dodala.