Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Žiadny účastník Pohody už neleží v bratislavskej nemocnici

Univerzitná nemocnica Bratislava Foto: TASR

Všetkých 24 hospitalizovaných pacientov trpelo pre norovírus hnačkami, zvracaním, malátnosťou, dehydratáciou a niektorí z nich aj dezorientáciou.

Bratislava 18. júla (TASR) - Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) už prepustila do domácej liečby všetkých 24 pacientov, ktorí sa nakazili norovírusom na festivale Pohoda. Sú v dobrom klinickom stave. Väčšina z nich musí ešte minimálne štyri dni dodržiavať diétu.

„Epidémiu sme úspešne zvládli,“ skonštatoval primár Kliniky infektológie a geografickej medicíny Nemocnice ak. L. Dérera Vladimír Rolný. Najväčší nápor pacientov zaznamenali prvých 36 hodín po skončení festivalu. „V tomto čase sme prijali až 17 pacientov,“ bilancuje primár. Bolo preto treba okamžite personálne posilniť lôžkovú časť kliniky. Lekárov a sestry presúvali podľa potreby z ďalšieho oddelenia. Mimoriadna situácia chod nemocnice neparalyzovala.

Všetkých 24 hospitalizovaných pacientov (12 mužov a 12 žien) trpelo pre norovírus hnačkami, zvracaním, malátnosťou, dehydratáciou a niektorí z nich aj dezorientáciou. Lekári ambulantne ošetrili dovedna vyše 40 účastníkov Pohody.