Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Union pomáha bojovníkom v prvej línii proti koronavírusu

Foto: Union

Slovensko a my všetci zvádzame ťažký boj s neviditeľným nepriateľom, ktorý môže na nás číhať kdekoľvek.

Bratislava 8. apríla (OTS) - V tomto ťažkom a krízovom období, aké naša krajina v novodobých dejinách ešte nezažila, stoja naši zdravotníci v prvej línií, kde denne bojujú za záchranu iných a pritom riskujú vlastné zdravie. Union zdravotná poisťovňa lekárom a zdravotníckym pracovníkom, ktorí sa dostávajú do priameho kontaktu s potenciálne infikovanými v nemocniciach po celom Slovensku, daruje 1000 ochranných štítov na tvár. Na ochranu imunity dostanú zdravotníci a dobrovoľníci vo vybraných nemocniciach aj jednorazové balíčky s vitamínmi a občerstvením.

„V týchto náročných časoch chceme pomáhať a byť solidárni s tými, ktorí pracujú v prvej línii v boji s koronavírusom. Rozhodli sme sa preto pre adresnú pomoc, ktorú sme konzultovali s nemocnicami a zisťovali ich konkrétne potreby. Chceme sa poďakovať všetkým, ktorí denne pracujú v teréne za ich enormné nasadenie pri pomoci ochraňovať zdravie a životy nás všetkých,“ uviedla Elena Májeková, členka predstavenstva Union zdravotnej poisťovne.

„Chcem sa poďakovať Union zdravotnej poisťovni, že na nás mysleli a v tejto náročnej dobe nám pomohli ochrannými pomôckami ako aj vitamínovými balíkmi. Veľmi pekne ďakujem,“ povedal riaditeľ Onkologického ústavu sv. Alžbety doc. MUDr. Juraj Kausitz, CSc.
Foto: Union

„Ďakujeme Union zdravotnej poisťovni za ochranné štíty a podporné balíčky pre zamestnancov a dobrovoľníkov určených na triáži, teda na mieste prvého kontaktu s ochorením COVID-19 pre zdravotnícke zariadenia patriacie do siete AGEL SK,“ povedala Martina Pavlíková, hovorkyňa AGEL SK.

Týmto sa pomoc Union zdravotnej poisťovne nekončí a už v súčasnosti pripravuje ďalšie rôzne formy podpory zdravotníkom a našim poistencom.
Foto: Union