Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Union spája hospitalizované deti s ich rodičmi

Foto: Union

Celé Slovensko a my všetci zvádzame ťažký boj s pandémiou, ktorá na nás číha kdekoľvek.

Bratislava 24. apríla (OTS) - Takmer všade, no najmä v zdravotníckych zariadeniach sú preto zavedené mimoriadne opatrenia, medzi ktoré patrí aj zákaz návštev. No aj v tomto ťažkom a krízovom období sú v nemocniciach, žiaľ hospitalizované aj deti, ktoré v súčasnosti nemôžu navštíviť ani ich rodičia. Pobyt v nemocnici je pre dieťa, ale aj pre celú jeho rodinu náročný zážitok. Odlúčenie dieťaťa od najbližších osôb, najmä od matky pôsobí veľmi negatívne. Dieťa potrebuje nepretržite veľa lásky, porozumenia, trpezlivosti a potrebuje pocit istoty a bezpečia.

„Práve preto je mimoriadne dôležité čo najviac podporovať kontakt dieťaťa s rodinou. Rozhodli sme sa detským oddeleniam v nemocniciach po celom Slovensku darovať tablety, prostredníctvom ktorých môžu hospitalizované deti kedykoľvek komunikovať so svojimi rodičmi. My v Union zdravotnej poisťovni meníme životy k lepšiemu a veríme, že tieto tablety pomôžu hospitalizovaným deťom lepšie zvládnuť pobyt v nemocnici a odlúčenie od svojich rodičov,“ povedala Elena Májeková, členka predstavenstva Union zdravotnej poisťovne. Okrem tabletov Union zdravotná poisťovňa darovala nemocniciam aj ďalšie ochranné štíty na tvár pre lekárov a zdravotníckych pracovníkov, ktorí sa dostávajú do priameho kontaktu s potenciálne infikovanými.
Foto: Union

„Každá pomoc, ktorá k nám prichádza je pre nás cenná. Toto obdobie ukázalo to ozajstné slovenské srdce. Národný ústav detských chorôb využije všetky dary transparentne a pomôžu tam kde najviac treba,“ uviedol doc. MUDr. Ladislav Kužela CSc., riaditeľ Národného ústavu detských chorôb.

„Ďakujem veľmi pekne Union zdravotnej poisťovni za túto pomoc v podobe tabletu a ochranných štítov, ktoré budú využívať lekári detského kardiocentra,“ povedal generálny riaditeľ Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb, Ing. Mongi Msolly, MBA
Foto: Union

Týmto sa pomoc Union zdravotnej poisťovne nekončí a už v súčasnosti pripravuje ďalšie rôzne formy podpory pre zdravotníkov a ako aj pre poistencov.