Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Union zdravotná poisťovňa podporuje vzdelávanie slovenských lekárov

Foto:

Slovenskí pacienti si zaslúžia vzdelaných lekárov a naši lekári si zaslúžia najkvalitnejšie vzdelanie.

Bratislava 30. marec (OTS) - Preto im v spolupráci so Slovenskou lekárskou komorou a spoločnosťou Lekár prináša prístup k najnovším poznatkom zo svetovej medicíny prostredníctvom elektronickej lekárskej knižnice Ovid a databázy 5MinuteConsult. Naši lekári tak majú k dispozícií digitálny prístup k tisíckam diagnóz a ich následnom riešení, ktoré sú doplnené pracovnými postupmi, videami medicínskych procedúr, fyzioterapeutickými videami, ako aj tisíckami obrázkov. Elektronická knižnica je prehľadná a neustále sa aktualizuje.

„My v Unione meníme životy k lepšiemu a preto v spolupráci so Slovenskou lekárskou komorou prinášame našim lekárom prémiový obsah svetovej medicíny. Pre poistencov potrebujeme vzdelaných lekárov, ktorí skúsenosti zo zahraničia nájdu takýmto spôsobom aj doma. Všetky najnovšie poznatky svetovej medicíny majú teraz vďaka významnému finančnému prispeniu Union zdravotnej poisťovni bezplatne k dispozícii vo svojich počítačoch, tabletoch a mobilných telefónoch. Elektronická knižnica a databáza poskytuje lekárom informácie o diagnózach a najmodernejších liečebných postupoch pri rôznych ochoreniach a ťažkostiach. Veríme, že zvyšovanie vzdelanosti lekára napomáha zlepšovaniu kvality zdravotnej starostlivosti a zvyšovaniu spokojnosti pacienta,“ povedala Elena Májeková, členka predstavenstva Union zdravotnej poisťovne. Ako doplnila, spokojnosť pacienta – poistenca je veľmi dôležitá a aj preto sa Union zdravotná poisťovňa rozhodla pristúpiť k podpore tohto projektu.

Databáza 5MinuteConsult.com je pre lekárov zdrojom informácií pre porovnávaciu klinickú diagnostiku. Obsahuje viac ako 2000 diagnóz, informácie o interakciách liekov, informácie o laboratórnych testoch, ktoré uľahčujú laboratórnu prípravu, viac ako 3200 príručiek na vzdelávanie, stovky videí a algoritmov na diagnostiku a liečbu, ako aj tisíce obrázkov na vizuálnu podporu. Bližšie informácie ohľadne prístupu do vzdelávacieho portálu lekári nájdu na stránkach Slovenskej lekárskej komory.