Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

NEMÁTE ICH? Úrad upozorňuje na výskyt nebezpečných kozmetických výrobk

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

V parfumoch Turn Oud Edition, Al wisam por homme, Chastity a parfumovanej vode Romance našli zakázanú látku Butylphenyl methylpropional.

Bratislava 11. novembra (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na výskyt nebezpečných kozmetických výrobkov v Európskej únii, ktoré nahlásil do systému Safety Gate/RAPEX (systém EÚ na rýchlu výmenu informácií o nebezpečných nepotravinových výrobkoch) kontrolný orgán vo Švédsku. Výrobky sa môžu nachádzať aj v Slovenskej republike. TASR o tom informoval Marek Eliáš z odboru komunikácie ÚVZ SR.

Výrobok na vlasy na báze olivového oleja Olive Oil ORS Hair Relaxer od značky Dabur má obsahovať zmes konzervačných látok Methylchloroisothiazolinone a Methylisothiazolinone, ktorá je povolená len do zmývateľných výrobkov. Môže spôsobiť alergické reakcie u citlivých osôb.

V parfumoch Turn Oud Edition, Al wisam por homme, Chastity a parfumovanej vode Romance našli zakázanú látku Butylphenyl methylpropional.

Parfumovaná voda Jiwar a toaletná voda Lapidus pour homme obsahovali zakázanú látku Hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, ktorá môže vyvolať alergické reakcie alebo kontaktnú dermatitídu.