Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia SEKCIA: Zdravie

V USA obvinili matku, že spálila päťročnú dcéru v soláriu

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Sudca povolil, aby obvinená zostala na slobode po zložení kaucie 2500 dolárov. Rodinu už začali monitorovať sociálne úrady.

Newark 2. mája (TASR) - Matku z amerického štátu New Jersey obvinili z toho, že spôsobila svojej päťročnej dcére popáleniny kože, keď ju vzala so sebou do solária.

Patricia Krentcilová (44) je už roky pravidelnou návštevníčkou solárií, čo dosvedčuje tmavo bronzový odtieň jej tváre.

Prokuratúra ju obvinila z ohrozenia dieťaťa, keďže podľa zákonov štátu New Jersey môžu využívať služby solária len osoby staršie ako 14 rokov.

Krentcilová dnes na súde vyhlásila, že je nevinná a všetky obvinenia voči sebe označila za vykonštruované. Dieťa si podľa nej spálilo pokožku pri pobyte vonku za slnečného dňa.

Samotné dievča sa však minulý týždeň pochválilo v škôlke, že ju svrbí koža, lebo bola s mamou v soláriu. Učiteľky zistili, že má bolestivé popáleniny z opaľovania a privolali políciu.

Krentcilová sa bráni tvrdením, že dcéra bola v salóne spolu s ňou, ale do opaľovacej kabíny nikdy nevošla. Sama sa označuje za "úžasnú matku", ktorá by nikdy neohrozila zdravie svojho dieťaťa.

Sudca povolil, aby obvinená zostala na slobode po zložení kaucie 2500 dolárov. Rodinu už začali monitorovať sociálne úrady.