Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia SEKCIA: Zdravie

ÚVN Ružomberok má riadne zabezpečené pohotovostné služby lekárov

Tretiu etapu zvyšovania platov budú riešiť na základe príslušného zákona úpravou tabuľky v odmeňovacom poriadku a kolektívnej zmluve, následne v platových výmeroch.

Ružomberok 20. novembra (TASR) – Ústredná vojenská nemocnica (ÚVN) SNP Ružomberok – fakultná nemocnica má riadne zabezpečené pohotovostné služby lekárov na všetkých lôžkových oddeleniach. TASR o tom informoval riaditeľ komunikačného odboru ÚVN Valér Ferko.

„Z celkového počtu 246 našich lekárov máme so 153 uzatvorené dohody o práci nadčas na dobu neurčitú a so 42 do konca tohto kalendárneho roka. Dohody o práci nadčas nemáme uzatvorené s 51 lekármi, ktorí pracujú na správe, poliklinikách a posádkových ambulanciách našich odlúčených pracovísk,“ spresnil Ferko.

„Tretiu etapu zvyšovania platov budeme riešiť na základe príslušného zákona úpravou tabuľky v odmeňovacom poriadku a kolektívnej zmluve, následne v platových výmeroch. Najbližšie rokovanie s našimi odborármi na dojednanie základných platov lekárov, odmeňovania pohotovostných služieb a nadčasovej práce bude v januári,“ dodal hovorca ÚVN.