Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Chorobnosť na ARO v 49. týždni klesla, ubudlo aj prípadov chrípky

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu bolo v 49. kalendárnom týždni hlásené v 20 výchovno-vzdelávacích zariadeniach.

Bratislava 10. decembra (TASR) – Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia (ARO) počas 49. týždňa klesla oproti uplynulému týždňu o tri percentá. Lekári nahlásili 26.131 prípadov. Najviac ich bolo v Bratislavskom, najmenej v Banskobystrickom kraji. Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť na ARO bola v skupine detí do piatich rokov. TASR o tom v piatok informovali z Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Klesla aj chorobnosť na chrípku a chrípke podobné ochorenia, a to o 9,4 percenta. Úrad eviduje 1465 prípadov. "Najvyššia chorobnosť bola zaznamenaná v Nitrianskom kraji, najnižšia v Trenčianskom kraji," spresnil ÚVZ. Choré na chrípku boli najmä deti do piatich rokov.

Prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu bolo v 49. kalendárnom týždni hlásené v 20 výchovno-vzdelávacích zariadeniach. Išlo o 14 materských škôl (päť v Nitrianskom kraji, štyri v Trnavskom kraji, dve v Žilinskom kraji, dve v Prešovskom kraji a jedna v Košickom kraji) a šesť základných škôl (dve v Žilinskom kraji a po jednej v Trnavskom, Nitrianskom, Prešovskom kraji a Košickom kraji).

V 49. kalendárnom týždni nebol hlásený prípad ťažkej akútnej respiračnej infekcie (SARI).