Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia SEKCIA: Zdravie

ÚVZ: Chorobnosť na chrípku a chrípke podobné ochorenia vzrástla o 11 %

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Epidemiológom bolo v tomto týždni hlásených 41.005 prípadov ARO. Najvyššia chorobnosť bola zaznamenaná v Bratislavskom kraji, najnižšia v Trenčianskom kraji.

Bratislava 28. októbra (TASR) - Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia (ARO) v 43. týždni oproti minulému týždňu klesla o 6,6 percenta. V prípade chorobnosti na chrípku a chrípke podobné ochorenia (CHPO) zaznamenali nárast o 11 percent. TASR o tom informoval Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Epidemiológom bolo v tomto týždni hlásených 41.005 prípadov ARO. Najvyššia chorobnosť bola zaznamenaná v Bratislavskom kraji, najnižšia v Trenčianskom kraji. Ochorenia sa vyskytli najčastejšie vo vekovej skupine detí do päť rokov. Priebeh ochorení bol komplikovaný u 964 osôb.

Ako chrípku a CHPO v tomto týždni lekári nahlásili 3725 ochorení, čo predstavuje vyše 9,1 percenta z celkového počtu hlásených ARO. Najvyššia chorobnosť bola v Trnavskom kraji, najnižšia v Trenčianskom kraji. Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť na CHPO bola vo vekovej skupine do päť rokov.

Úrad tiež informoval, že prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu bolo hlásené v 15 výchovno-vzdelávacích zariadeniach. Išlo o 13 materských škôl (sedem v Trnavskom kraji, dve v Košickom a Prešovskom kraji a po jednej v Nitrianskom a Žilinskom kraji) a dve základné školy v Žilinskom kraji.