Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia SEKCIA: Zdravie

ÚVZ: Chorobnosť na chrípku podobné ochorenia klesla o 21,7 percenta

Ilustračná foto Foto: TASR - Dano Veselský

Epidemiológom bolo v tomto týždni hlásených 45.187 prípadov ARO. Najvyššia chorobnosť bola zaznamenaná v Trnavskom kraji, najnižšia v Trenčianskom kraji.

Bratislava 14. októbra (TASR) - Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia (ARO) v 41. týždni oproti minulému týždňu klesla o 3 percentá. V prípade chorobnosti na chrípku a chrípke podobné ochorenia (CHPO) je pokles o 21,7 percenta. TASR o tom informoval Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Epidemiológom bolo v tomto týždni hlásených 45.187 prípadov ARO. Najvyššia chorobnosť bola zaznamenaná v Trnavskom kraji, najnižšia v Trenčianskom kraji. Ochorenia sa vyskytli najčastejšie vo vekovej skupine detí do päť rokov, priebeh ochorení bol komplikovaný u 1142 osôb.

Ako chrípku a CHPO v tomto týždni lekári nahlásili 3017 ochorení, čo predstavuje 6,7 percenta z celkového počtu hlásených ARO. Najvyššia chorobnosť bola v Trnavskom kraji, najnižšia v Košickom kraji. Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť na CHPO bola vo vekovej skupine do päť rokov.

Úrad tiež informoval, že prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu bolo hlásené spolu v 15 výchovno-vzdelávacích zariadeniach. Išlo o 14 materských škôl (šesť v Košickom, štyri v Trnavskom, dve v Nitrianskom a po jednej v Žilinskom a Prešovskom kraji) a jednu základnú školu v Nitrianskom kraji.