Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia SEKCIA: Zdravie

ÚVZ: Chorobnosť na chrípku vzrástla o 11,1 percenta

Ilustračné foto Foto: TASR

Epidemiológom bolo v tomto týždni hlásených 44.468 prípadov ARO. Najvyššia chorobnosť bola zaznamenaná v Trnavskom kraji, najnižšia v Banskobystrickom kraji.

Bratislava 21. októbra (TASR) - Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia (ARO) v 42. týždni oproti minulému týždňu klesla o 2,9 percenta. V prípade chorobnosti na chrípku a chrípke podobné ochorenia (CHPO) zaznamenali nárast o 11,1 percenta. TASR o tom informoval Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Epidemiológom bolo v tomto týždni hlásených 44.468 prípadov ARO. Najvyššia chorobnosť bola zaznamenaná v Trnavskom kraji, najnižšia v Banskobystrickom kraji. Ochorenia sa vyskytli najčastejšie vo vekovej skupine detí do päť rokov. Priebeh ochorení bol komplikovaný u 1092 osôb.

Ako chrípku a CHPO v tomto týždni lekári nahlásili 3399 ochorení, čo predstavuje vyše 7,6 percenta z celkového počtu hlásených ARO. Najvyššia chorobnosť bola v Trnavskom kraji, najnižšia v Trenčianskom kraji. Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť na CHPO bola vo vekovej skupine do päť rokov.

Úrad tiež informoval, že prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu bolo hlásené v 12 výchovno-vzdelávacích zariadeniach. Išlo o 12 materských škôl (desať v Košickom kraji a dve v Trnavskom kraji).