Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Nové prípady nákazy sú zväčša dohľadané kontakty nakazených a importy

Na snímke sprava hlavný hygienik SR Ján Mikas a minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽaNO) počas tlačovej konferencie po skončení rokovania konzília odborníkov 27. augusta 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

V rámci Bratislavského kraja ide o aktívne dohľadané kontakty už potvrdených prípadov, importy zo zahraničia, aj sporadické výskyty bez vzájomnej epidemiologickej súvislosti s už pozitívnymi osobami.

Bratislava 28. augusta (TASR) - Nové prípady ochorenia COVID-19 sú zväčša aktívne dohľadanými kontaktmi potvrdených prípadov zo známych, podchytených ohnísk nákazy a importy zo zahraničia. Informoval o tom Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR na sociálnej sieti.

Početnejší výskyt ochorení vo svojej územnej pôsobnosti za štvrtok evidujú regionálne úrady verejného zdravotníctva v Bratislave, Michalovciach, Trenčíne, Dolnom Kubíne, v Žiline a Rožňave.

"Epidemiológovia v regiónoch naďalej aktívne vyhľadávajú kontakty pozitívnych osôb, nariaďujú domácu izoláciu, zabezpečujú testovanie na ochorenie COVID-19 a všetky náležité protiepidemické opatrenia v súčinnosti so samosprávami a všetkými zainteresovanými stranami," uvádza ÚVZ SR na sociálnej sieti.

V rámci Bratislavského kraja ide o aktívne dohľadané kontakty už potvrdených prípadov, importy zo zahraničia, aj sporadické výskyty bez vzájomnej epidemiologickej súvislosti s už pozitívnymi osobami.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Michalovciach zaznamenal vo svojej územnej pôsobnosti zväčša aktívne dohľadané kontakty potvrdených prípadov z podchytených ohnísk nákazy.

RÚVZ v Dolnom Kubíne (okresy Dolný Kubín, Námestovo) eviduje vo svojej územnej pôsobnosti importy zo zahraničia a aktívne dohľadané kontakty potvrdených prípadov z podchytených ohnísk nákazy.

V územnej pôsobnosti žilinského RÚVZ ide zväčša o importy zo zahraničia a aktívne dohľadané kontakty potvrdených prípadov z lokalizovaných ohnísk nákazy. Jedna osoba s ochorením COVID-19 bola identifikovaná v rámci predoperačného vyšetrenia.

RÚVZ so sídlom v Rožňave zaznamenal vo svojej územnej pôsobnosti potvrdené prípady ochorenia COVID-19 v súvislosti s potvrdenými prípadmi z lokalizovaného ohniska nákazy.

V prípade trenčianskeho RÚVZ ide v jeho územnej pôsobnosti zväčša o aktívne dohľadané kontakty potvrdených prípadov z monitorovaných ohnísk nákazy. V dvoch prípadoch sa uskutočňuje epidemiologické vyšetrovanie.

Vo štvrtok (27. 8.) pribudlo 102 potvrdených prípadov ochorenia COVID-19 z celkovo 4360 vykonaných laboratórnych vyšetrení.