Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia SEKCIA: Zdravie

POZOR NA TIETO VÝROBKY: V jednom z produktov objavili baktérie

Kombo snímka. Zľava na snímke bielo-modrý pleťový sprej s modrým vrchnákom na osvieženie a fixáciu make-upu s názvom Isana Wasserspray Aqua Rossmann značky Isana Rossmann a kozmetický výrobok na zosvetlenie pokožky s názvom Naturalle Multi-Action-Ex značky Makari. Foto: TASR - ÚVZ SR

Výrobok, v ktorom sa našli baktérie môže predstavovať riziko infekcie pre spotrebiteľov s oslabenou imunitou.

Bratislava 21. decembra (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na nebezpečné kozmetické výrobky, ktoré nahlásil do systému RAPEX kontrolný orgán v Nemecku. Ide o výrobky na zosvetlenie pokožky a pleťový sprej. TASR o tom informoval Marek Eliáš z odboru komunikácie ÚVZ SR.

Nebezpečný môže byť výrobok na zosvetlenie pokožky s názvom Naturalle Multi-Action-Ex značky Makari. Ide o bielu fľašku zabalenú v kartónovej škatuľke. Výrobok obsahuje zakázanú látku hydrochinón. Tá je určená len na profesionálne použitie a môže sa používať iba do výrobkov na nechtový dizajn. Výrobok môže spôsobiť kožné alergie.

Druhým výrobkom, na ktorý ÚVZ upozornil, je bielo-modrý pleťový sprej s modrým vrchnákom na osvieženie a fixáciu make-upu s názvom Isana Wasserspray Aqua Rossmann značky Isana Rossmann. Výrobok predstavuje mikrobiologické riziko, pretože pri vlastnej kontrole zistili prítomnosť baktérií Burkholderia cenocepacia a Ralstonia pickettii. Výrobok môže predstavovať riziko infekcie pre spotrebiteľov s oslabenou imunitou.