Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

ÚVZ SR upozorňuje na nebezpečný výrobok, pohár Drinking cup

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Krajinou jeho pôvodu je Čína.

Bratislava 2. decembra (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR varuje pred nebezpečným výrobkom, tentoraz pred pohárom Drinking cup Natural collection s obsahom bambusových prísad. Krajinou jeho pôvodu je Čína. Do systému rýchleho varovania pre potraviny a krmivá ho nahlásili v Českej republike. TASR o tom informoval Marek Eliáš z odboru komunikácie ÚVZ SR.

"Použitie bambusu a iných nepovolených rastlinných prísad v plastových materiáloch prichádzajúcich do kontaktu s potravinami môže predstavovať riziko pre ľudské zdravie, ku ktorému môže dôjsť pri rýchlejšej degradácii niektorých plastov," priblížil Eliáš. Viesť to môže podľa neho k migrácii niektorých látok do potravín v množstvách, ktoré prekračujú povolené limity.

ÚVZ SR preto v spolupráci s príslušným regionálnym úradom verejného zdravotníctva overuje stiahnutie uvedeného výrobku z trhu v SR. Keďže sa tento výrobok ešte môže nachádzať na slovenskom trhu, úrad odporúča spotrebiteľom, aby tieto výrobky nekupovali, už zakúpené výrobky nepoužívali a vrátili ich do miesta predaja.
Na snímke nebezpečný výrobok - pohár Drinking cup Natural collection s obsahom bambusových prísad, pred ktorým varuje Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.
Foto: TASR - ÚVZ SR