Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia SEKCIA: Zdravie

NEMÁTE ICH DOMA? Hygienici upozorňujú na nebezpečné kozmetické výrobky

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Nebezpečnými sú aj pásiky na bielenie zubov značky Crest. Pochádzajú zo Spojených štátov amerických. Výrobok obsahuje nepovolenú koncentráciu peroxidu vodíka.

Bratislava 19. mája (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na viacero nebezpečných kozmetických výrobkov. Do systému Safety Gate Rapex (systém EÚ na rýchlu výmenu informácií o nebezpečných nepotravinových výrobkoch) ich nahlásili kontrolné orgány v Českej republike, Rumunsku a Taliansku. TASR o tom informoval Marek Eliáš z komunikačného odboru ÚVZ SR.

Nahlásené boli produkty, ktoré obsahujú zakázanú látku Butylphenyl Methylpropional. Je medzi nimi parfum pre mužov Stylish, toaletná voda pre mužov Gordano Parfums - Pour Homme a Bless in Chateau 176, toaletná voda pre ženy Delice a Opus Vitae 165.

Táto látka sa nachádza aj v toaletnej vode pre ženy Veritatis Dark Celebrity 66, sprejovom dezodorante Eco Deo, parfumovaných vodách pre ženy Angelico, Caliente, Giast, Woman 313 Parfum a sprchovom kréme Bagnodoccia Crema Vellutante.

Butylphenyl Methylpropional je v parfumovanej vode pre ženy Dea d'olimpo, spreji na vlasy Styling Spray Strong Hold, parfumovanej vode Coinssy-Dance Paris Femme no 3, toaletnej vode Aramis, toaletnej vode pre mužov Sauvetage 172, toaletnej vode pre ženy Opus Black.

Hygienici pokračujú, že zakázaná látka sa nachádza v toaletnej vode Happyness Passion 169, parfume Nuit Charmante, maske na vlasy od značky L'Oreal Paris a sprejovom dezodorante Superice Refresh. Obsahuje ju aj sprchový krém Bagnodoccia Crema Emolliente, pena na holenie Palmolive Men a parfumovaná voda pre ženy Diable Bleu.

Nebezpečnými sú aj pásiky na bielenie zubov značky Crest. Pochádzajú zo Spojených štátov amerických. Výrobok obsahuje nepovolenú koncentráciu peroxidu vodíka.