Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

NEMÁTE ICH DOMA? Hygienici upozorňujú na nebezpečné kozmetické výrobky

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Upozornenie sa týka aj výrobku po holení After shave antirughe, sprejového dezodorantu Denim Performance, Breeze Sporting a deodorantu Axe Apollo.

Bratislava 22. mája (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na viacero nebezpečných kozmetických výrobkov. Do systému Safety Gate Rapex (systém EÚ na rýchlu výmenu informácií o nebezpečných nepotravinových výrobkoch) ich nahlásili kontrolné orgány v Taliansku a Rumunsku, môžu sa vyskytnúť aj na Slovensku. Dôvodom je obsah zakázanej látky Butylphenyl Methylpropion. TASR o tom informoval Marek Eliáš z komunikačného odboru ÚVZ SR.

Medzi dotknutými produktami sú denný krém Nivea visage DNAge, gélový krém Nivea men skin energy, krém po holení Proraso, sprejový dezodorant Infasil Neutro Extra Delicato a šampón Clear Men, toaletná voda pre ženy Gordano Parfums, krém na tvár Attiva Hydrafresh Pelli normali o miste, dezodorant Dove Men Care Silver Control a tuhý dezodorant Intesa Pour Homme Ylang - Ylang.

Upozornenie sa týka aj výrobku po holení After shave antirughe, sprejového dezodorantu Denim Performance, Breeze Sporting a deodorantu Axe Apollo. Zakázaná látka sa nachádza aj v dezodorante Hydra Viva Noir, parfumovanej vode Evedense, pene na holenie Noxzema Protective Shave, penovom tužidle Styling Mousse Volume Care, parfumovanej vode pre mužov Terra Hacca, kondicionéri na vlasy Elvive Liss Setoso Balsamo Disciplinante a sprejovom dezodorante Hydra Viva.

Látku našli aj v parfume pre mužov Max Ice Freshness and Casino Roulette, spreji na vlasy Splend'or, dezodorante Infasil Freschiezza Naturale, nočnom kréme Olaz regenerist night, telovom kréme Crema corpo al burro di karit, pene do kúpeľa Pino Silvestre classico - crema di latte, sprchovom kréme Care & Diamond a parfumovanej vode Eau de Certier - Baiser Love.

Bližšie informácie o výrobkoch možno nájsť na webe ÚVZ SR.