Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia SEKCIA: Zdravie

ÚVZ upozorňuje na nevyhovujúcu počiatočnú dojčenskú mliečnu výživu

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Výrobok bol podľa Mikasa vyšetrený v akreditovanom laboratóriu regionálneho úradu verejného zdravotníctva, kde nevyhovel v mikrobiologických ukazovateľoch, na základe čoho sa sťahuje z trhu.

Bratislava 10. novembra (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na nevyhovujúce mikrobiologické ukazovatele v počiatočnej dojčenskej mliečnej výžive z bielkovín kozieho mlieka v prášku. Uvedený výrobok sa ešte môže nachádzať na trhu v SR.

"ÚVZ SR v spolupráci s dotknutými regionálnymi úradmi verejného zdravotníctva overuje prítomnosť uvedeného výrobku na trhu v SR," priblížil hlavný hygienik SR Ján Mikas. Odporučil spotrebiteľom, aby ho nekupovali, už zakúpené výrobky nepoužívali a prípadne ich vrátili späť na mieste predaja.

Výrobok bol podľa Mikasa vyšetrený v akreditovanom laboratóriu regionálneho úradu verejného zdravotníctva, kde nevyhovel v mikrobiologických ukazovateľoch, na základe čoho sa sťahuje z trhu. "Potravinu nahlásime do systému rýchleho varovania pre potraviny a krmivá (RASFF)," doplnil Mikas.

Nevyhovujúca počiatočná dojčenská mliečna výživa z bielkovín kozieho mlieka v prášku má názov 'Naše mléko 1', výrobcom je Goldim, Michelská 18/12a, 14 000 Praha 4, ČR. Dátum minimálnej trvanlivosti výrobku je 31. októbra 2023, šarža L430.