Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia SEKCIA: Zdravie

NEBEZPEČNÁ KOZMETIKA: Vlhčené utierky obsahujú zmes nebezpečných látok

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na nebezpečný kozmetický výrobok, ktorý sa pravdepodobne nachádza aj Slovensku. Ide o vlhčené utierky s názvom WetWipes Aloe Vera značky Optimal V bielom obale. Výrobok pochádza z Albánska a výrobcom je OPTIMAL CENTER shpk IshUzina 12 Metalurgj. Produkt sa predáva pod čiarovým kódom 5304000204372. Výrobok obsahuje zmes alergénov Methylisothiazolinone (MI) a Methylchloroisothiazolinone (MCI). "Zmes látok je povolená len do zmývateľných výrobkov. Výrobok môže spôsobiť alergickú reakciu u citlivých osôb," spresnil ÚVZ. Produkt nahlásil do systému RAPEX (rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky) kontrolný orgán na Cypre. Bratislava, 21. decembra 2020. Foto: TASR - ÚVZ SR

Výrobok pochádza z Albánska a výrobcom je OPTIMAL CENTER shpk IshUzina 12 Metalurgj.

Bratislava 21. decembra (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na nebezpečný kozmetický výrobok, ktorý sa pravdepodobne nachádza aj Slovensku.

Ide o vlhčené utierky s názvom WetWipes Aloe Vera značky Optimal V bielom obale. Výrobok pochádza z Albánska a výrobcom je OPTIMAL CENTER shpk IshUzina 12 Metalurgj. Produkt sa predáva pod čiarovým kódom 5304000204372.

Výrobok obsahuje zmes alergénov Methylisothiazolinone (MI) a Methylchloroisothiazolinone (MCI). "Zmes látok je povolená len do zmývateľných výrobkov. Výrobok môže spôsobiť alergickú reakciu u citlivých osôb," spresnil ÚVZ.

Produkt nahlásil do systému RAPEX (rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky) kontrolný orgán na Cypre.