Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia SEKCIA: Zdravie

POZOR: ÚVZ varuje pred nebezpečným krémom na ošetrenie vlasov

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR varuje pred nebezpečnou kozmetikou, ide o krém na ošetrenie vlasov. "Je možné, že uvedené výrobky sa nachádzajú aj v Slovenskej republike," upozornil hlavný hygienik SR Ján Mikas. Nebezpečný je krém na ošetrenie vlasov s názvom Moisture Plus Oil Moisturiser Cream značky SOFTSHEEN-CARSON Dark and Lovely, ako krajina pôvodu sa uvádza Juhoafrická republika. ÚVZ SR informuje, že vo výrobku sa nachádza zmes látok Methylisothiazolinone a Methylchloroisothiazolinone, ktorá je povolená len do zmývateľných výrobkov. Výrobok môže zároveň spôsobiť alergickú reakciu u citlivých osôb. Nebezpečný kozmetický výrobok nahlásil do systému RAPEX (rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky) kontrolný orgán v Nemecku. Bratislava, 7. októbra 2020. Foto: TASR - ÚVZ SR

Výrobok môže zároveň spôsobiť alergickú reakciu u citlivých osôb.

Bratislava 7. októbra (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR varuje pred nebezpečnou kozmetikou, ide o krém na ošetrenie vlasov. "Je možné, že uvedené výrobky sa nachádzajú aj v Slovenskej republike," upozornil hlavný hygienik SR Ján Mikas.

Nebezpečný je krém na ošetrenie vlasov s názvom Moisture Plus Oil Moisturiser Cream značky SOFTSHEEN-CARSON Dark and Lovely, ako krajina pôvodu sa uvádza Juhoafrická republika. ÚVZ SR informuje, že vo výrobku sa nachádza zmes látok Methylisothiazolinone a Methylchloroisothiazolinone, ktorá je povolená len do zmývateľných výrobkov. Výrobok môže zároveň spôsobiť alergickú reakciu u citlivých osôb.

Nebezpečný kozmetický výrobok nahlásil do systému RAPEX (rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky) kontrolný orgán v Nemecku.