Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia SEKCIA: Zdravie

V Bratislave otvorili novú neurorehabilitačnú nemocnicu

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Nemocnica má kapacitu 110 lôžok. Krepopová uviedla, že o zazmluvnení so zdravotnými poisťovňami aktuálne prebiehajú rokovania.

Bratislava 7. septembra (TASR) – Novú špecializovanú neurorehabilitačnú nemocnicu Sanom otvorili v utorok v Bratislave. Pacientom bude poskytovať multiodborový systém rehabilitácie, ktorého základnou úlohou je čo najviac zmierňovať dôsledky poškodenia mozgu po neurologických vrodených či získaných ochoreniach. TASR o tom informovala PR manažérka nemocnice Dagmar Krepopová.

Ide napríklad o pacientov po cievnej mozgovej príhode, traumatickom poškodení mozgu, stavoch po operáciách chrbtice, polyneuropatiách alebo ochorení roztrúsenej sklerózy. „S tímom lekárov, fyzioterapeutov, ergoterapeutov, psychológov, logopédov či špecialistov na poruchy zraku bude našim cieľom výrazne zlepšiť fyzickú, zmyslovú, intelektovú, psychickú a sociálnu úroveň takýchto pacientov, čím im pomôžeme získať čo najväčšiu nezávislosť a návrat do života s minimalizáciou získaných deficitov,“ vysvetlila riaditeľka nemocnice Jana Šusteková.

Zakladateľom novej nemocnice v odbore FBLR - fyziatria, balneológia a liečebná rehabilitácia sú Sanatóriá Klimkovice v Českej republike. Nemocnica má kapacitu 110 lôžok. Krepopová dodala, že o zazmluvnení so zdravotnými poisťovňami aktuálne prebiehajú rokovania.