Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia SEKCIA: Zdravie

V handlovskej nemocnici otvoria novú urologickú ambulanciu

Ilustračné foto Foto: TASR

Cieľom činnosti urologickej ambulancie je podľa nej tiež starostlivosť o pacientov s neurologickými ochoreniami a z toho vyplývajúcimi ťažkosťami s močením.

Handlová 1. októbra (TASR) - Handlovská nemocnica rozšíri spektrum poskytovania zdravotnej starostlivosti o novú urologickú ambulanciu. Fungovať začne od pondelka 4. októbra pod vedením lekárky Violy Filipovičovej. TASR o tom v piatok informovala hovorkyňa spoločnosti Agel SK, pod ktorú nemocnica patrí, Martina Pavliková.

"V našej ambulancii bude poskytované komplexné spektrum urologickej starostlivosti. Zahŕňa diagnostiku a liečbu zápalových ochorení močových ciest, sexuálne prenosných ochorení, nezhubného zväčšenia prostaty, hyperaktívneho močového mechúra či inkontinencie moču," priblížila Filipovičová.

Cieľom činnosti urologickej ambulancie je podľa nej tiež starostlivosť o pacientov s neurologickými ochoreniami a z toho vyplývajúcimi ťažkosťami s močením.

V ambulancii budú tiež vykonávať preventívne prehliadky u mužov s cieľom prevencie karcinómu prostaty, vyšetrenie pacientov s poruchami erekcie, ejakulácie, diagnostiku syndrómu nedostatku testosterónu, diagnostiku a očkovanie HPV u mužov.

"Výhodou je, že ak počas vyšetrenia zistíme, že je potrebná operácia, v rámci jednodňovej zdravotnej starostlivosti bude poskytované spektrum výkonov zazmluvnených poisťovňami. Zdravotná starostlivosť bude poskytovaná aj detským pacientom," doplnila lekárka.

Urologická ambulancia bude ordinovať v pondelok a štvrtok od 7.00 h do 15.00 h, objednávky pacientov bude vybavovať telefonicky.