Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia SEKCIA: Zdravie

V Lábe, Plaveckom Štvrtku a Zohore zatiaľ nového pediatra nenašli

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

Obce hľadajú nového detského lekára už takmer dva mesiace.

Bratislava 12. júna (TASR) - Plavecký Štvrtok, Láb a Zohor pokračujú v hľadaní detského lekára. Starostovia obcí na Záhorí priznávajú, že o prax pediatra je slabý záujem.

"Prihlásil sa nám síce lekár, ktorý by do ambulancie nastúpiť chcel, no nemá potrebnú atestáciu," informoval TASR starosta Zohoru Martin Zalesňák. Ivanovi Slezákovi, starostovi Plaveckého Štvrtka sa zasa telefonicky prihlásil lekár z Košíc. "No zatiaľ ostalo len pri tomto telefonáte," uviedol Slezák. Zatiaľ márne hľadanie nádejného kandidáta na detského lekára priznal aj zástupca starostu Lábu Pavel Chmela.

Obce hľadajú nového detského lekára už takmer dva mesiace. Dovtedajšia pediatrička totiž v polovici apríla požiadala Bratislavský samosprávny kraj o pozastavenie povolenia na prevádzkovanie zdravotníckeho zariadenia. Vzhľadom na jej vysoký vek je predpoklad, že svoju prax definitívne ukončí.

BSK ako dočasné riešenie určil zastupujúcich lekárov. Pre obec Láb je to ambulancia pediatra v Malackách, pre Plavecký Štvrtok a Zohor ambulancia detského lekára vo Vysokej pri Morave.